Sortimentul de ardei gras de “tip blocky”

 

Pentru realizarea de recolte bogate şi de calitate, Firma ZKI Seminţe oferă legumicultorilor o paletă variată de ardei gras tip blocky, rezultatul final fiind obţinerea de plante rezistente, viguroase, cu fructe apetisante, aspect comercial deosebit şi implicit asigurarea unui potenţial de producţie foarte ridicat.

Din gama de ardei graşi,  ”ZKI Seminţe” vă recomandă hibrizii APOLLO F1 şi BRILLANT F1, precum şi soiul BONI.

 

Acum vom puncta principalele însuşiri care le caracterizează pe fiecare în parte, dumneavoastră urmând să le evaluaţi şi apoi să optaţi pentru alegerea www.picresize.compe care o doriţi. APOLLO F1 este hibridul care se poate cultiva atât în sere, solarii, cât şi în câmp deschis în cordon, cu o tehnologie intensivă. Este un hibrid cu creştere nedeterminată cu un sistem radicular şi coronament puternic. Fructele au un aspect comercial agreabil, sunt mari (200-220 gr) dispuse în patru lobi, culoare albă, cu luciu deosebit, iar la maturitate se vor coace în roşu aprins. Printre alte caracteristici care se recomandă, enumerăm următoarele:

 

BRILLANT F1 , de asemenea se poate cultiva cu succes atât în câmp, cât şi în spaţii protejate. Menţionăm că hibridul respectiv este extra timpuriu generând un profit rapid şi semnificativ, cel mai bun randament obţinându-se în culturi palisate sau condus pe două braţe. Printre principalele caracteristici subliniem faptul că are o rădăcină şi o tulpină puternică ceea ce îi conferă rezistenţă la intemperiile vremii, dublate de un foliaj bogat care protejează fructele de arşiţa solară. Alte caracteristici constau în rezistenţa sporită la boli şi dăunători, toleranţă ridicată la stresurile tehnologice. Referindu-ne la fructe consemnăm că acestea prezintă 3-4 lobi, sunt albe, cărnoase, gustoase, cu luciu deosebit. Ele au o greutate de 140-180 gr, la maturitate se coc în roşu.

 

BONI este un soi tradiţional cu creştere nedeterminată destinat pentru culturi semi intensive sau extensive în câmp. Soiul se preteză şi în solarii de înălţime mică. Planta se cultivă uşor, nu necesită o tehnologie avansată fiind un soi ieftin şi eficient. Fructele sunt de mărime medie (100-160 gr), cu 3-4 lobi, cu coacere din alb-gălbui în roşu, au 8-10 cm lungime şi 7-8 cm lăţime, pulpa groasă, cărnoasă face ca să fie rezistente la transport, iar calitatea se menţine timp îndelungat.

 

Cu certitudine cititorii legumicultori şi-au format o imagine despre gama de ardeioase tip blocky prezentată de noi, credem că fiecare legumicultor va discerne şi în consecinţă va alege cu siguranţă unul din produsele enumerate în acest articol. Calităţile descrise sunt certitudini convingătoare şi vor satisface cerinţele producătorilor, precum şi ale consumatorilor.