Palotás F1- Productivitate ridicată şi boia de calitate

 

 

Cultivarea ardeilor dulce pentru boia oferă o bază stabilă pentru producătorii care comercializează boia. Procesul de uscare are pretenţii ridicate de energie, iar durata procesului depinde de conţinutul de apă din ardei. Tendinţa pieţei şi exigenţele producătorilor s-a canalizat spre hibrizii care au un conţinut de substanţă uscată ridicată. Bineînţeles conţinutul ridicat de substanţă uscată trebuie îmbinat cu caracteristici cum ar fi calitatea superioară şi stabilitatea culorii, uşurinţa de cultivare şi recoltare şi nu în ultimul rând cantitatea mare de boia obţinută.

 

Cum să eficientizăm cultivarea?

 

Prima soluţie ar fi modernizarea tehnologiei de cultivare. Aportul susţinut de îngrăşăminte şi fructele provenite din tehnologii înfiinţate prin răsaduri crescute în tăvi sunt cele care au reuşit să crească randamentul obţinut la hectar. Pe lângă modernizare trebuie avută în vedere şi alegerea corectă a hibridului. Hibridul Palotás F1, de pe paleta ZKI, este un ardei pentru boia, dulce, cu creştere nedeterminată, având fructe voluminoase şi pendule, o productivitate ridicată, ameliorat direct pentru producătorii care doresc să obţină un profit şi o producţie mai ridicată la unitatea de suprafaţă.

 

De ce e deosebit hibridul nostru Palotás F1?

 

Palotás F1 este un hibrid de ardei pentru boia cu fructe voluminoase şi pendule cu o pulpă groasă, codiţă alungită datorită căruia recoltarea este mult mai uşoară, reducând astfel semnificativ costurile cu forţa de muncă pe kilogram.

Ardeiul boia este un fruct la care randamentul de substanţă uscată obţinută după uscare este caracteristica cea mai importantă.

În cazul soiurilor cunoscute pe piaţă la care din 7 – 7,2 kg de ardei putem obţine 1 kg de boia, la Palotás F1 pentru obţinerea 1 kg de boia macinată este necesar 5,8 -6,4 kg ardei. Asta însemnă un plus de 20 % în favoarea hibridului nostru şi evident un profit în plus de  20% pe unitatea de suprafaţă.

Datorită culorii intense şi persistenţei acesteia, boiaua preparată din hibridul Palotas F1 se păstrază timp îndelungat şi este propice şi pentru amestecarea cu alte tipuri de boia.

 

Hirös – Cheltuieli scăzute!

 

Destinat culturii de ardei pentru boia iute, plantele prezintă creştere nedeterminată şi fructificare semitimpurie. Având o productivitate mult peste soiurile prezente pe piaţă. Privind categoria din care face parte mărimea fructului este de aproximativ 15 cm şi o greutate medie de 40 gr, cu fructe pendule. Gustul fructului este iute.

Vă recomandăm cutivarea în condiţii intensive sau semi-intensive în principal în solarii. Datorită conţinutului ridicat de capsaicină cultivarea acestui tip de ardei pentru boia este foarte economic.

Dintre tipurile de ardei pentru boia iuţi prezenţi pe piaţă, Hirös are un conţinut ridicat de substanţă uscată şi culoare intensă, caracteristici ce îl recomandă pentru a produce din el boia de cal.I.