Lentus F1- uşor de cultivat şi timpuriu

Prin procesul de cercetare şi ameliorare, firma ZKI-Seminţe a lansat în segmentul de pepeni, în sezonul 2012, un hibrid extratimpuriu, şi anume- Lentus F1, cu rezultate ce au depăşit aşteptările noastre.

Prin cercetările efectuate, firma ZKI a urmărit să obţină un hibrid de lubeniţă care să exceleze la capitolele: timpurietate, rezistenţă, calitate.

Hibridul Lentus F1 îndeplineşte cu siguranţă aceste criterii de performanţă şi suntem convinşi că va căştiga în viitor mult teren în competiţie cu alte varietăţi rivale.

Printre principalele caracteristici ale hibridului Lentus F1 consemnâm extratimpurietatea, perioada de vegetaţie fiind de 62-65 zile, fapt ce duce la obţinerea unui profit rapid şi maxim.

Din constatările efectuate în teren, printre cultivatorii hibridului, s-a observat că acesta s-a comportat excelent şi la schimbările capricioase ale climei, suportând extremităţile vremii datorită rădăcinii puternice şi a foliajului bine aerisit, ceea ce a făcut că pierderile de plante să fie minime.

Acest lucru ne conduce acum spre un alt criteriu de performanţă care a ieşit în evidenţă la Lentus F1, şi anume rezistenţă mărită la boli şi stres, ceea ce înseamnă cu alte cuvinte, uşurinţa de cultivare.

Toate aceste lucruri se traduc prin a înţelege că noţiunea de uşurinţă de cultivare înseamnă o plantă viguroasă, cu rădăcină bine dezvoltată, cu capacitate de a se adapta excelent la condiţiile de stres tehnologic şi la capriciile vremii, înzestrată cu o rezistenţă genetică sporită faţă de boli şi în special de fuzarioză, ceea ce conduce evident spre o fructificare abundentă, stabilă, constantă, echilibrată pe tot parcursul perioadei de vegetaţie.

Din discuţiile avute cu un producător din Dăbuleni, am concluzionat următoarele aspecte:

În finalul articolului, recomandâm cu căldură tuturor producătorilor de lubeniţă care se respectă, să cultive cu mare încredere Lentus F1, hibrid ce excelează la capitolele timpurietate, calitate, rezistenţă, asigurându-le o cultură profitabilă.