Karolina F1 – timpuriu şi productiv!

 

În culturile de castraveţi, majoritatea producătorilor optează pentru achiziţionarea de seminţe profesionale, ceea ce le conferă stabilitatea în producţie car doar hibrizii o conferă.

Preţul bun e timpuriu

Un impuls îl primeşte şi din partea plantei care dupa 3 săptămâni de la plantare până la smulgerea vrejilor oferă o producţie continuă, având o variaţie cu diferite categorii de preţ, preţul ideal fiind la început din acest motiv e nevoie de un castravete precum Karolina F1.

Hibridul de castraveţi Karolina F1 oferă o timpurietate remarcabilă, ce se pretează cultivării pe ambele cicluri de vegetaţie, unul primăvăra  timpurie şi unul vara, ideal şi pentru interculturi. Are o rezistenţă bună la stresul climatic după plantare când temperaturile pe timpul nopţii sunt scăzute, reacţionează bine la aceste oscilaţii de zi-noapte din acest motiv e dată şi timpurietatea pentru că planta nu suferă prezentând un sistem radicular foarte bine dezvoltat, valorificând excelent substanţele nutritive din sol.

Productivitate  pe tot ciclu de vegetaţie

Una din caracteristicile de bază ale hibridului este faptul că acestă fructificarea o are pe tulpina principală, lăstarii laterali sunt autodeterminaţi, cu o lungime medie de 2-3 intenoduri prezentând fructe la fiecare, reducându-se simţitor cheltuielile cu manopera, respectiv cu lucrările în verde.

Fructificarea se realizează la fiecare internod pe tulpina principală şi pe lăstarii laterali printr-o legatură eşalonată şi în acelaşi timp prin una în ciorchine, neprezentând fructe avortate indiferent de condiţiile climatice cu seri reci sau din cauza căldurilor excesive din timpul verii. Are o productivitate constantă şi echilibrată pe tot ciclu de vegetaţie, regenerarea fructelor fiind foarte rapidă.

Fructele sunt de culoare verde închis pe toată suprafaţa cu broboane păstrând floare în cap, uniforme ca aspect şi drepte, nu prezintă fructe strâmbe, raportul de lungime – lăţime este de 3,1-3,3 /1 cu o lungime la maturitate de 9+12 cm, aspect care face că fructele să poată fi valorificate atât pentru consum în stare proaspătă cât şi pentru murături.

În concluzie putem menţiona ca hibridul Karolina F1 pe lângă timpurietatea confirmată de producători, îşi asigură un statut de lider al productivităţii şi al aspectului comercial ce poate satisface cerinţele producătorilor, dar şi a cumpărătorilor prin realizările aduse.