Echilibru în producţie doar cu ZKI 04240 F1

Cultivarea tomatelor a devenit în ultimii ani o afacere profitabilă, deoarece această legumă se consumă oriunde şi oricând pe întreg parcursul anului constituindu-se ca un produs de baza în alimentaţia omului. Tocmai de aceea şi firma ZKI Zrt.( Institutul de Cercetare pentru Legumicultura din Ungaria) a început să acorde o mare importanţă acestui sector, implicându-se în cercetare, efectuând diferite teste pentru a obţine hibrizi de mare productivitate şi care să înglobeze cât mai multe calitaţi.

În acest sens putem afirma cu tărie că firma ZKI a lansat pe piaţă hibridul de roşii ZKI 04240 F1, care prezintă caracteristicile de bază ale fructului (culoare, formă, gust) pe care le apreciază consumatorii. Dar despre calităţile fructului vom vorbi puţin mai târziu, acum vă vom prezenta în asamblu hibridul respectiv.

 ZKI 04240 F1 este un hibrid cu creştere nedeterminată pe un singur fir, internoduri scurte care ajută la o cultivare uşoară şi în solarii de înălţime medie. Hibridul este deosebit de stabil datorită rădăcinii bine dezvoltate, creşterea fiind viguroasă iar legarea foarte bună. Foliajul este bogat, acoperă perfect fructele asigurându-le protecţie, fructe ce au o coloraţie roşu închis cu o fermitate care asigură păstrarea lungă în timp.

Cele mai importante însuşiri pe care le înmagazinează hibridul, consemnăm că sunt:

Productivitatea este mare deoarece dupa 5-6 ciorchini regenerează rodirea asigurându-se o recolta bogată şi echilibrată, cu alte cuvinte constantă pe parcursul perioadei de vegetaţie.

Referindu-ne acum la fructe, menţionăm că acestea sunt mari 180-220 gr, uniforme ca mărime, perfect rotunde, fără deformări. Ele au o culoare roşu închis spre vişiniu, fiind atrăgătoare pentru consumatori la care se adaugă şi gustul delicios, specific tradiţional.

Desigur, toate aceste calităţi fac din ZKI 04240 F1 un hibrid foarte apreciat şi destul de competitiv pe pieţele de desfacere, incluzând aici aspectul comercial, calităţile gustative naturale deosebite şi capacitatea de păstrare în timp, ceea ce îi conferă o prospeţime îndelungată.

Despre ZKI 04240 F1 trebuie să mai consemnăm că se comportă foarte bine la variaţiile de temperatură fiind din acest punct de vedere deosebit de stabil.

Un alt punct forte îl constituie rezistenţa mărită împotriva viruşilor, bolilor cauzate de ciuperci fuzariozei şi verticulozei, chiar a nematozilor.

Toate aceste lucruri înseamnă implicit tratamente fitosanitare reduse şi sporirea eficienţei prin reducerea prin reducerea substanţială a costurilor de producţie.

Despre ZKI 04240 F1 mai consemnăm faptul că se adptează foarte uşor indiferent de condiţiile întâlnite, cultivându-se pe soluri compacte sau nisipoase (de exemplu: Valea Oltului- Cilieni, Izbiceni; bazinul legumicol- Tecuci) unde testările au dovedit că este tot aşa de stabil şi productiv, majoritatea producătorilor obţinând fructe mari, ferme, simetrice, cu o greutate medie de 200 gr.

În concluzie, considerăm că ZKI 04240 F1 este o roşie care este apreciată atât pentru aspectul comercial cât şi pentru calitate, gustul plăcut de adevărată roşie, gustul tradiţional fiind un atuu important în alegerea acesteia de către consumatori.

            Dacă doriţi să vă diversificaţi gama de produse, chiar şi în aceeaşi categorie (ardei), Cecil F1 este alegerea perfectă!