Cu hibrizii Carma F1 şi Apollo F1 în solarii zi de zi!

 
Culturile legumicole, din solarii încep să fie tot mai extinse 3 în întreaga lume. Nu e de mirare faptul că, dacă vrei să fii competitiv, trebuie să începi alinierea spre standardele,rigorile pieţei, ca marfa provenită din grădinile noastre să fie cât mai căutată şi acceptată şi de pieţele occidentale.
Mai avem încă de lucru la unele capitole, dar drumul pe care suntem, este cel bun. Vine vremea când nu doar cantitatea, sau mărimea individuală a fructelor contează, ci alte caracteristici ale geneticii hibrizilor vor fi luat în considerare. Aici ne referim la uniformitate, calibru, fructificarea pe tot parcursul perioadei de vegetaţie, fără întreruperi, durată, intervalul de timp cât pot să profit de pe urma unui hibrid!
În această direcţie dorim să vă îndreptăm, de pe acum, prin folosirea unor hibrizi care îmbină cu succes toate aceste calităţi, calităţi care vă pot deschide noi orizonturi de desfacere a produselor, din clasicele pieţei româneşti până la porţile retailerilor din România şi de ce nu şi a celor de peste hotare.
Apollo F1
Astfel vă îndreptăm atenţia către 2 dintre hibrizii noştri,cultivaţi cu succes şi în prezent în serele din România:Apollo F1 şi Carma F1!
Cei care se orientează spre ardeiul gras “de tip blocky”, atenţia ar trebui să se orienteze către
Apollo F1. În solarii, unde este capabil pentru producţii spectaculoase, atât cantitative cât şi calitative. Aspectul, fructe cărnoase,cu grosimea peretelui de 5-7 mm, forma regulată,culoarea uniformă îi oferă înfăţişare deosebită în ambalaj,fie saci sau caserole. Greutatea fructelor în medie de 180-200 gr asigurându-vă şi un aport substanţial de greutate la cântar.
Calităţile fiziologice ale fructelor îşi au originea în calităţile “fizionomice” ale plantei. Anume, rădăcina puternică asimilează bine nutrienţii solului, vrejul puternic asigură stabilitatea plantei şi susţinerea fructelor, iar frunzele prelucrează şi aprovizionează cu succes fructele.Rezistenţele, sau toleranţele la diverse boli uşurându-vă,reducând costurile cu tratamentele! Mai este o categorie de producători de ardei, care aleg unul cu totul alt tip de ardei gras să cultive şi anume ardei “tip conic”.
 
 Un astfel de ardei este Carma F1! Carma F1 îmbină cu succes caracterul vegetativ cu cel generativ, ceea ce înseamnă că, echilibrul între creşterea plantei şi fructificare se apropie de optim.
Capacitate mare de producţie se caracterizează şi prin timpurietate faţă de ardeii graşi în 3-4 lobi şi faptului că perioada între recoltări la ardeii conici este mai mică! Fructele au luciu,aspect plăcut, conic uniforme, adăugând şi lungimea în medie de 15 cm, sunt principalele caracteristici pentru aspectul impecabil pe tarabe. Grosimea pericarpului 5 mm asigură capacitatea bună de transport! Gustul dulce, zemos şi frăgezimea sunt doar încă câteva calităţi care pot să vă asigure stabilitatea pe pieţe! 
Aceşti hibrizi au capacitatea de a vă asigura un viitor pepieţele clasice, locale, dar v-ar putea asigura şi poarta deieşire spre marile pieţe de retail!