Cecil F1, vă răsplăteşte încrederea acordată

 

            Ardeii ocupă un loc fruntaş în majoritatea grădinilor din întreaga lume, implicit şi în România!

Ardei conici, galbeni cunoscuţi în România sub diferite denumiri, tip potop, sau cornu caprei, sau kapia galben, a devenit un ardei “nostalgic”, fiind în scădere continuă ca şi extindere a suprafeţelor cultivate.

Această scădere se poate explica prin o producţie mai scazută faţă de ardei graşi tip blocky, observaţie venită în principal din partea producătorilor.

            Trebuie avut în vedere însă şi faptul că nu întotdeauna o producţie mare înseamnă şi profit mare.

            Cum aşa?

Pai, ardeii conici sunt mai timpurii, însemnând un preţ mai mare de început de sezon.

Se pot recola în intervale mai scurte de timp.

Se poate jongla cu culoarea acestora, la maturitate fizioloică sunt roşii, şi vara când este nevoie de culoare, în salate, se ştie că preţul “produsului” în roşu este mai mare!

ZKI Seminţe, având produsele Institutului de Cercetare Legumicolă din Ungaria, are posibilitatea să vă ofere o gamă variată de ardei conici, atât hibrizi cât şi soiuri, ardei conici care în literetura de specialitate sunt numiţi: Hungarian pepper, adică ardei Unguresc, care pentru ţara vecină şi pentru

ţările din orientul apropiat (Siria, Iordania, Turcia, Maroc etc) este o monedă importantă de export, implicit se găsesc produse şi în lanţurile de magazine care îşi desfasoară activitatea în România.

Din această gamă de ardei, vă prezentăm hibridul Cecil F1, un hibrid care se cultivă cu rezultate bune şi în ţara noastră.

            Cecil F1 împleteşte foarte bine caracterul vegetativ cu cel generativ. Planta este robustă cu radacină bine ramificată şi ancorată în sol. Foliajul, frunzele mari asigură un randament ridicat de procesare a materiei prime asimilate, reducând perioada de recoltare a fructelor. Fructele în medie de 130 grame cu plusuri în funcţie de tehnologie şi de administrare de îngrăşăminte.

Cultivat în spaţii protejate vă recomandăm conducerea pe doua braţe, pentru uniformitatea fructelor şi aspect comercial, sau conducerea în cordon, cu unele interveneţii de ajustare vrejului, adică câteva copiliri a lăstarilor, ca planta să nu se supraâncarce.

Fructele sunt pedule în toate fazele de creştere ceea ce reprezintă avantaj în perioada de arşiţă solară, dar mai ales în culturile de câmp.

Coacerea fructelor se face din alb în roşu, iar calităţile organoleptice se identifică cu acele gusturi, arome din bucătria de odinioară a bunicii!

            Dacă doriţi să vă diversificaţi gama de produse, chiar şi în aceeaşi categorie (ardei), Cecil F1 este alegerea perfectă!