Siguranţa producţiei în câmp

 

Pentru realizarea de recolte bogate şi de calitate, ZKI Seminţe oferă legumicultorilor o paletă variată de ardei gras, cultivării în câmp, rezultatul final fiind obţinerea de plante rezistente, viguroase, cu fructe apetisante, aspect comercial deosebit şi implicit, asigurarea unui potenţial de producţie foarte ridicat.

Brillant F1 este hibridul care se poate cultiva atât în sere, solarii, cât şi în câmp deschis. Este un hibrid cu creştere nedeterminată, cu un sistem radicular, vrej şi foliaj puternic. Fructele au un aspect comercial agreabil, sunt mari (160-180 gr) dispuse în patru lobi, culoare albă, cu luciu deosebit, iar la maturitate se vor coace în roşu. O altă calitate a fructelor ce le recomandă, este grosimea pulpei de 5-7 mm, oferind o bună rezistenţă la transport, manipulare şi păstrare îndelungată; rezistenţă generală bună faţă de factorii de stres şi mediu, neavând tendinţă de avortare a florilor ca urmare a temperaturilor ridicate; toleranţa generală bună la boli, viruşi (VMT), capacitatea mare de asimilare a substanţelor nutritive, duce implicit la producţie semnificativă. Culturile în câmp nu se mai pot percepe decât, dacă acestea prezintă un foliaj bogat care să protejeze fructele de arşiţa solară!

Boni, de asemenea se poate cultiva cu succes în câmp. Printre principalele caracteristici, subliniem faptul că are o rădăcină şi o tulpină puternică, ceea ce îi conferă rezistenţă la intemperiile vremii, dublate de un foliaj bogat care protejează fructele de arşiţa solară. Alte caracteristici constau în rezistenţa sporită la boli şi dăunători, toleranţă ridicată la stresurile tehnologice. Fructele prezintă 3-4 lobi, sunt albe, cărnoase, gustoase, cu luciu deosebit.

Ele au o greutate de 140-160 gr, la maturitate se coc în roşu.Ambii ardei au foliaj bogat, protejând bine fructele. Planta robustă, rădăcina foarte puternică conferă avantaj pentru culturile de câmp. Piaţa, D-voastră sunteţi cei ce faceţi diferenţa, adică: fructul de Boni are forma cubică, de culoare alb-gălbui, producţie mai mică decât Brillant F1, pe când fructul de Brillant F1 are forma dreptunghiulară (uşor alungit) şi culoarea alb, uşor spre verzui şi o producţie ridicată. Ambele fructe se maturizează în roşu.Dacă doriţi culturi sănătoase, cu siguranţa producţiei ridicată, alegeţi din ardeii ZKI destinaţi cultivării în câmp!